30. ANKARA ULUSLARARASI FILM FESTIVALI

Zülfü Livaneli Kültür Merkezi
Zülfü Livaneli Cultural Center

Merakla Beklenen Pek Çok Film 30. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde
Ankara Uluslararası Film Festivali, bu yıl 18-28 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 1988 yılında film şenliği olarak başlatılan festival, bu yıl 30’uncu yılını kutlayacak. Bu yıl Festivalde 30 yılın hikayesini anlatan bir belgeselin yanı sıra yine önemli filmler, ünlü konuklar, çarpıcı etkinlikler yer alacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çankaya Belediyesi’nin sponsorları arasında yer aldığı 30. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin Açılış Töreni 18 Nisan 2019 tarihinde MEB Şura Salonunda, Kapanış ve Ödül Töreni ise 27 Nisan 2019 tarihinde CerModern’de gerçekleşecek.
Festival Onur Ödülleri; bu yıl Aziz Nesin Emek Ödülü, Yeşilçam’ın birçok önemli filminde rol almış ünlü sinema oyuncusu Kadir İnanır’a, Sanat Çınarı Ödülü Ankaralı ödüllü öykü ve roman yazarı Nazlı Eray’a, Kitle İletişim Ödülü ise iletişim alanında televizyon ve sinema dünyasına katkılarından dolayı Gülse Birsel’e verilecek.

Alman sinemasının ünlü, renkli ve sıradışı yönetmeni Werner Herzog’un klasikleşmiş filmlerinden oluşan Retrospektif bu yıl Ankara Uluslararası Film Festivali programında yer alacak. Daha Ötesi Yok, Berlin Ekspres, Duvar Yıkılırken, Dünya Festivallerinden bölümleri dünya sinemasına ilgi duyanların izleyebilecekleri diğer bölümler.

Festival kapsamında bu yıl 11 film Ulusal Uzun Film Yarışmasında yarışırken 10 proje de Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği için jüri karşısına çıkacak.

Kısa Sınır Tanımaz, Yolu Festivalden Geçenler, Balkans Beyond Borders Kısa Film Festivali "Balkan Hikayeleri" Seçkisi ve Ulusal Kısa Film Yarışması da 30. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin programında yer alacak. Emin Alper’in son filmi Kız Kardeşler de festivalde özel gösterim yapacak filmler arasında yer alıyor.

30. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında gerçekleşmesi nedeniyle çocuk bölümü ön plana çıkarılacak Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü festival kapsamında büyüklere yer bulunamayacak.

Festival kapsamında yapılacak etkinliklerden biri de Zülfü Livaneli’yi Etkileyen Yazarlar Sergisi. Nebil Özgentürk tarafından derlenen sergi Ara Güler’in objektifinden karelerden oluşuyor. Sergi Ankaralı sanatseverler tarafından 22 -28 Nisan tarihleri arasında Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde görülebilecek.

Festival programına ilişkin ayrıntılı bilgiye http://www.filmfestankara.org.tr/tr/ adresinden ulaşabilirsiniz