Uymazcı Sinoplu Diogenes

Yılmaz Güney Sahnesi
Yılmaz Güney Stage

Diogenes… Bir Uymazcı

Belki kaçıp gitmek isteyeceksiniz ama köprüden önce son çıkışı geçtik. Sona geldik. Artık ne Diogenes’in feneri ne AVM’nin ışığı, kendi ışığımızı bulmak, kendimize samimi olmak zorundayız. Obur bir çocuk gibi her şeyi avuçlayarak yaşadık hep. Bu yüzden çocuklarımız da aynısını yaptı. Onların çocukları da... Böylece dünyayı bitime doğru yuvarladık. Oysa Diogenes’in mezarında şunlar yazılı; ‘Diogenes sonsuza kadar yaşayacak. Çünkü kendine yetecek kadar yaşamayı ondan öğrendik.’ M.Ö. 324 yılında ölen ve Kinik (Köpek gibi yaşayan filozof) felsefenin önderlerinden olan Diogenes (Diyojen), Sinop’ta doğmuştur. O, her şeyi göze alıp para, mal ve mülk duygusunu yenebilmek için tek başına direndi. İnsanoğlunun içinde giderek yükselen egoyu yerle bir etti. Sadece evrenin ve erdemin yasalarına göre yaşadı. İnsanların sık sık değiştirdiği geçici yasalara uymamayı tercih etti. Bu yüzden de O’na ‘Uymazcı’ dediler. Çoğunluğun düşüncesine uymuyordu ve hep azınlık olarak kaldı. Çok değerliydi, çünkü O’ndan çok az vardı. Bize hep vicdanımızı hatırlattı.

Etkinlik ücretsizdir. Koltuklar numaralıdır. Yer fişlerini 18 Mart 2019 tarihinden itibaren Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesinden edinebilirsiniz.

İletişim:
Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi