25. GEZICI FESTIVAL 2019

Yaşar Kemal Konferans Salonu
Contemporary Arts Center
Yaşar Kemal Conference Hall

Ankara Sinema Derneği’nin düzenlediği Gezici Festival, 29 Kasım-12 Aralık tarihleri arasında 25. kez sinemayı şehir şehir dolaştırıyor.

Festivalin bu yılki durakları Ankara, Sinop ve Kastamonu. Festival ilk durağı olan Ankara’da 29 Kasım - 5 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. Daha sonra 6-8 Aralık tarihleri arasında Sinop’ta konaklayacak ve 9-12 Kastamonu’da bu yılki yolculuğunu tamamlayacak.

Gezici Festival 25. yılında sinema tutkunlarına yeni sürprizler hazırlıyor. Dünya Sineması bölümü, bu yıl düzenlenen uluslararası festivallerde öne çıkan yapıtlar içeriyor ve Amerika’dan Slovak Cumhuriyeti’ne, Brezilya‘dan İngiltere’ye farklı coğrafyaların yapıtlarını bir araya getiriyor.

Kısa Filmler ve Çocuk Filmleri gösterimleri ise her yıl olduğu gibi ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Çocuk Filmleri bölümünde bu yıl Çek Cumhuriyeti’nden filmler yer alıyor.

Bu yıl, festivalde yazar ve eleştirmen Fatih Özgüven’in en sevdiği filmlerden oluşan bir seçki yer alacak. Küratörlüğünü Ehsan Khoshbakht’ın yaptığı, “Amerikan Sineması’nın Kadın Öncüleri” bölümü ve canlı müzik eşliğinde gösterilecek Amerika filmleri ve diğer sürprizler festivalde yer alacak.

1995 yılından bu yana Gezici Festival’i yalnız bırakmayan ve her yıl festivale birbirinden özgün afişler sunan Behiç Ak, 25. Yılda da hazırladığı afişle Gezici Fesitval’e desteğini sürdürüyor.

Etkinlik ücretsizdir. Katılım koltuk sayısı sınırlıdır.