Kalingrad'dan Kamçatkaya

GEZGİN GÖZÜYLE KALİNİNGRAD’DAN KAMÇATKA’YA RUSYA FOTOĞRAF SERGİSİ
ÇAĞDAŞ SANATLAR MERKEZİ
FİKRET MUALLA SERGİ SALONU

Kadim komşumuz Rusya, dünyanın en çok merak edilen ülkelerindendir. İki kıtada, Atlas Okyanusu kıyısındaki yavru vatanları Kaliningrad’dan, Pasifik Okyanusu kıyısındaki Kamçatka’ya kadar çok geniş bir alana yayılan Rusya; aynı zamanda coğrafi olarak dünyanın en büyük ülkesidir. Öte yandan geçici duraksamalar gösterse de ülkelerimiz arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin giderek geliştiği bir başka gerçektir. Peki,  dünyanın her devirde merak edilen bu ülkesini yeteri kadar tanıyor muyuz? Koordinatörlüğünü İgor Mityakov, İrina Kasimova ve Timur Özkan’ın üstlendiği Gezgin Gözüyle Kaliningrad’dan Kamçatka’ya Fotoğraf Sergisi’nde, Ankaralı Gezginler Grubu’na üye 18 gezginin 60 fotoğrafı yer alıyor.